Laptoprugzak

Of je nou op kantoor werkt of naar een college moet, een laptoprugzak waarin je jouw spullen mee kan nemen is altijd praktisch. Hierin kun je met een gerust hart je laptop, boeken, agenda en lunch meenemen. Met zo’n rugzak heb je alles bij de hand.  Zo kun je je volledig focussen op je taken.

Hoe groot moet jouw rugzak voor werk en/of studie zijn?

Rugzakken voor studie en werk zijn over het algemeen simpel, licht en hebben een relatief klein volume. Toch zijn deze rugzakken er in allerlei soorten en maten. Als je nadenkt over wat voor rugzak jij nodig hebt houd je rekening met wat je doorgaans meeneemt. Moet je veel boeken meenemen? Dan is het praktischer als je een rugzak met een groter volume neemt. Hoef je alleen maar een laptop en wat dossiers mee te nemen? Dan is een volume van 20 liter prima voor jou.

Ook jouw eigen voorkeur speelt een rol. Heb je liever een grote rugzak zodat je extra spullen mee kan nemen? Of vind je het juist prima om soms wat spullen thuis te laten? Dit soort zaken hebben allemaal invloed op de meest geschikte grootte van jouw nieuwe rugzak.

laptoprugzak messengermodel Dakine rolltop groen
Laptop rugzak voor zakenreis
laptoprugzak voor flexwerken

Laptopvak en zijvakken

Tegenwoordig noemen we deze rugzakken steeds vaker een laptoprugzak. Dat is omdat zo’n rugzak zo praktisch en veelzijdig mogelijk is gemaakt, dat je er ook een laptop in mee kunt nemen. Veel studie- en werk rugzakken hebben namelijk extra vakken, waaronder ook een beschermend laptopvak. Zo is je laptop beter beschermd en raakt hij minder snel beschadigd. Een verborgen ritszakje voor je sleutels en portemonnee is ook erg handig. Dit vind je dan ook vaak terug in dit soort rugzakken. Tegenwoordig hebben veel tassen ook extra vakken voor je tablet.

Overige eigenschappen

Aan de buitenkant van de rugzak zitten vaak ook twee steekvakken. Deze zijn perfect om een drinkfles in te doen. Veel rugzakken hebben daarnaast ook een systeem met elastiek aan de buitenkant. Hierachter kun je een jas of trui stoppen. Rugzakken ontworpen voor studie of werk zijn vaak eenvoudig en licht. Toch zijn er veel verschillende modellen op de markt. Het verschil zit hem dan vaak in hoe luxe de rugzak is. Zo zijn er waterdichte rugzakken en rugzakken met andere extra features.

Waterdicht

Wanneer je wilt voorkomen dat je laptop of boeken in een plensbui nat (en dus beschadigd) raken is het het beste als je kijkt naar een waterdichte rugzak. Deze hebben een speciale coating en sluiting om te verzekeren dat er geen water in de rugzak terecht komt. Dit is ideaal voor iedereen die zijn spullen netjes en intact wilt houden. Helaas zijn waterdichte rugzakken ook stukken duurder dan normale rugzakken.

Rugzak voor werk laptop
nette laptoprugzak voor werk en kantoor
laptoprugzak voor studie universiteit

Draagsysteem niet nodig

Van een volwaardig draagsysteem is bij werk- of studie rugzakken zelden sprake. Dit komt doordat een rugzak voor werk en/of studie vaak relatief klein is en dus maar een klein volume (maximaal 30 liter) heeft. Bij zo’n lichte rugzak is er geen noodzaak voor een draagsysteem. De wat luxere laptoprugzakken hebben vaak wel extra zachte schouderbanden en een bescheiden heupriem. Zo heb je toch nog wat extra draagcomfort. Luxere rugzakken hebben doorgaans ook een goed ventilerend rugpand. Zo wordt er voorkomen dat je een erg bezwete rug krijgt.

Het design van een laptoprugzak

Bij een laptoprugzak die je dagelijks draagt is het belangrijk dat deze er goed uitziet. Gelukkig kun je kiezen uit veel verschillende soorten tassen. Elk merk en model heeft zo zijn eigen stijl. Jij kan kiezen welk merk het beste bij jou past. Ga je voor de tijdloze look van de rugzakken van Fjällräven of wil je er toch moderner uitzien met een rugzak van The North Face? Aan jou de keuze!

Veel rugzakken zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Je kan dan kiezen welke kleur en print je wilt. Veel modellen hebben hiernaast een aparte mannen en vrouwen versie. Daarnaast worden populaire rugzak modellen jaarlijks herontworpen. De ontwerpers luisteren dan naar de feedback van hun klanten en proberen de laptoprugzak te verbeteren.

Laptoprugzak is niet alleen voor studie of werk

Rugzakken die voor studie en werk zijn ontworpen zijn vaak erg simpel. Hierdoor zijn ze erg veelzijdig. Je kan ze bijvoorbeeld ook gebruiken bij het maken van wandelingen door de natuur of bij een stedentrip, of als je gaat logeren. Omdat de rugzakken voor werk vaak een gemiddeld formaat hebben kun je ze daarnaast meenemen als handbagage in het vliegtuig, trein of bus. Veel merken spelen hierop in en maken tassen die zo multifunctioneel mogelijk zijn. Zo heb je voor veel activiteiten genoeg aan één rugzak!

laptoprugzak leer werk zwart