Ski- en snowboardrugzak

Tijdens het skiën of snowboarden is het vaak handig als je wat extra spullen bij je hebt. Een rugzak is daarom ideaal. Hierin kan je je eten, drinken, zonnebrand en extra handschoenen meenemen. Breekt de zon door en wil je je dikke jas uitdoen? Deze berg je makkelijk op in je skirugzak. Of, als je aan het snowboarden bent, in jouw snowboardrugzak. Zo kun jij langer en comfortabeler genieten van een heerlijk dagje spelen in de sneeuw.

Waarom een speciale rugzak voor skiën en snowboarden?

In theorie zou je elke willekeurige dagrugzak kunnen gebruiken tijdens het skiën of snowboarden. Een speciaal hiervoor ontworpen rugzak heeft echter een aantal voordelen. Zo zijn deze vaak steviger en compacter. Daarnaast zijn speciale ski- en snowboard rugzakken ook zo ontworpen dat ze stevig tegen je lijf zitten. Dit is wel zo fijn als je met 30 km/u of meer van de rode piste af blaast. Ook hebben ze bevestigingsmogelijkheden voor je ski’s en skistokken, en nog veel meer. Een specifieke ski of snowboard rugzak kan dus wel eens een heel goede investering zijn.

skirugzak

Rugzak voor op de piste

Als je alleen ‘on piste’ skiet heb je genoeg aan een kleine rugzak. Denk hierbij aan een volume van 10 tot 20 liter. Je hebt dan immers alleen maar wat eten, drinken en misschien wat droge handschoenen bij je.

Veilig off-piste skiën

Als je wilt gaan skiën buiten de pistes kan dit veel extra gevaren met zich meebrengen. Lawines, steenslag en diepe poedersneeuw maken het stukken gevaarlijker dan op de piste skiën of snowboarden. Je bent immers langer weg en verder weg van eventuele hulpdiensten. Gelukkig zijn er genoeg rugzakken die ook in deze omstandigheden voor wat extra veiligheid zorgen. Deze hebben vaak een ingebouwde rugbescherming, meer ruimte voor EHBO-spullen en zelfs een heus ABS-systeem. Zo’n zogenaamd Airbag Beschermingssysteem kun je als je in een lawine terechtkomt activeren. Op deze manier word je niet levend begraven onder de sneeuw.

skirugzak wintersport

Toerskiën

Als je gaat toerskiën in hoog alpien gebied heb je doorgaans een grotere en ander soort rugzak nodig. Je bent namelijk meerdere dagen onderweg. Ook zit je in hoog alpien gebied want betekent dat je wel eens een pickel mee moet nemen. Kijk voor meer info bij onze categorie ‘Alpinisme’.

De populairste merken rugzakken

Veel verschillende merken produceren rugzakken voor snowboarders en skiërs. Er zijn er echter een paar die het populairst zijn. Zo zijn de skirugzakken van Ortovox en Salomon geliefd. Rugzakken van deze merken zijn handig, ongeacht of je nou alleen maar op de piste skiet of ook de diepe poedersneeuw buiten de pistes op zoekt. De speciale snowboard rugzakken van Dakine en Burton zijn ook erg populair. Deze bieden extra rugbescherming bij vallen en zijn erg strak vormgegeven.

rugzak snowboarden