Rugzakken van Bergans

Een van de oudste merken op het gebied van rugzakken is Bergans. Het Noorse merk, soms ook wel ‘Bergans of Norway’ genoemd, is een van de oudste outdoor merken. De eerste Bergans rugzakken werden al in 1906 gemaakt! De oprichter, Ole F. Berger, ontwierp in het begin van de 20e eeuw een innovatief draagsysteem voor rugzakken dat je ook nu nog steeds in producten van dit Noorse merk terugziet.

Daar waar Bergans zich voor een lange periode alleen focuste op rugzakken voor skiën en wandelen, heeft het tegenwoordig ook veel rugtassen geschikt voor dagelijkse toepassingen. Denk hierbij aan schooltassen, rugzakken voor werk of backpacks voor reizen.

Bergans rugzak heren
Bergans damesrugzakken

Bergans rugzakken: voor alle omstandigheden

Dankzij de meer dan een eeuw aan ervaring op gebied van rugzakken, weten ze bij Bergans precies hoe ze geweldige rugzakken moeten maken. Alle rugzakken van Bergans hebben zich inmiddels al bewezen in de meest extreme omstandigheden. Zo zijn Bergans backpacks gebruikt voor trektochten door de Himalaya, beklimmingen in de Alpen en zelfs voor poolexpedities.

Gebruikt door levende legendes

Het is dan ook niet voor niets dat de rugzakken van Bergans zijn gebruikt door de meest invloedrijke buitensporters van de 20e eeuw. Zo werden Bergans backpacks veelvuldig gebruikt door de legendarische Sir Edmund Hillary tijdens zijn beklimmingen van Mount Everest. Ook de beroemde poolreizigers Cecilie Skog, Rune Gjeldnes en Roald Amundsen gebruikten rugzakken van dit gerenommeerde Noorse merk.

Bergans of Norway: duurzaamheid en kwaliteit

Je leest het goed, alle producten van Bergans zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Hoe ze dit doen? Het bedrijf maakt gebruik van innovatieve materialen en is zelf ook voortdurend bezig met technologische ontwikkelingen. Op deze manier maken ze hun producten nog sterker, duurzamer en over het algemeen beter.

5 jaar garantie op Bergans rugzakken

Om aan te tonen dat al hun backpacks lang mee gaan, geeft Bergans maar liefst 5 jaar garantie. Mocht in deze periode blijken dat er iets mis is met de rugzak, dan kun je deze direct naar Bergans sturen.

Rugzakken voor wandelaars, klimmers & skiërs

Bergans of Norway produceerde in eerste instantie alleen maar producten voor wandelaars en jagers. Door de jaren heen is het merk echter een stuk veelzijdiger geworden. Je kunt haast inmiddels geen buitensport bedenken waarvoor dit merk geen rugzakken maakt. Skirugzakken, wandelrugzakken, klimrugzakken, noem maar op, Bergans heeft het allemaal.

Grotere focus op de stad

Daar waar de meeste outdoormerken zich voorheen met name op buitensporten richtten, richten zij zich nu op steeds meer op urban rugzakken. Zo ook Bergans. Denk hierbij aan schooltassen, zoals de Bergans Knekken, tassen voor werk en reistassen. Al deze rugzakken voor in de stad zijn stijlvol vormgegeven, functioneel en scherp geprijsd.

Bergans kinderrugzakken

Bergans rugzakjes voor kinderen

Volwassenen zijn niet de enige die rugzakken nodig hebben, ook kinderen kunnen in sommige situaties wel een rugzak gebruiken! Bijvoorbeeld een schoolrugzakje of een wandelrugzak. Daarom heeft Bergans ook een lijn van kinderrugzakken, zoals de Kids 2 Go 24. Deze zijn speciaal ontworpen voor kinderen en dragen daarom extra comfortabel. Bovendien zien ze er erg leuk uit en zijn ze beschikbaar in verschillende kleurstellingen.