Rugzakken van Mammut

Het Zwitserse merk Mammut staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. In samenwerking met klimmers, berggidsen en ervaren wandelaars ontwerpt het merk al jarenlang allerlei soorten rugzakken. Deze zijn geschikt voor klimmen, skiën, wandelen, trailrunning, trektochten en meer. Ook staat Mammut bekend om haar innovativiteit. Dit komt vooral door de samenwerking van het merk met professionele klimmers en skiërs. Dankzij deze samenwerking zijn alle Mammut rugzakken uitvoerig getest en voorzien van handige extra’s. Verder staat het bedrijf bekend om de geweldige afwerking en de typisch Zwitserse kwaliteit.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Naast kwaliteit en betrouwbaarheid hecht Mammut ook waarde aan het milieu en eerlijke arbeidsomstandigheden. Daarom laat het Zwitserse merk haar producten niet produceren in ‘risicolanden’ zoals Myanmar, Bangladesh of Noord-Korea. In de landen waar Mammut wél haar producten produceert, heeft het merk meerdere werknemers in dienst. Deze controleren de arbeidsomstandigheden en of de producten wel duurzaam worden vervaardigd.

Stoer, kleurrijke en betrouwbare Mammut backpacks

Mammut vernieuwd elk jaar haar complete collectie. Er worden jaarlijks nieuwe rugzakken geïntroduceerd . Het belangrijkste is echter dat het Zwitserse merk haar oudere modellen rugzakken elk jaar verbeterd. Er worden extra features toegevoegd, de rugzak wordt lichter of is in een andere kleur beschikbaar. Het befaamde merk houdt zo hun wat oudere ontwerpen modern en innovatief. Verder zijn de rugzakken, zoals eerder genoemd, dankzij hun hoogwaardige bouwkwaliteit enorm betrouwbaar. Dit draagt bij aan de veiligheid, een van de prioriteiten van het Zwitserse merk.

Van touwproducent tot Zwitsers zakmes

Mammut werd in 1862 opgericht. Het bedrijf richtte zich toentertijd met name op het produceren van hoogwaardige klimtouwen, iets waar het bedrijf zich vandaag de dag nog steeds bezig mee houdt. Door de loop der jaren is het bedrijf zich ook op andere onderdelen van de outdoorwereld gaan richten, zoals kleding en rugzakken. Inmiddels produceert Mammut al decennialang hoogwaardige outdoorkleding en veelzijdige rugzakken en is het merk – net zoals een Zwitsers zakmes – een echte alleskunner geworden.

Geroemd om geweldige kwaliteit

Dit gerenommeerde Zwitserse merk staat bekend om zijn indrukwekkende bouwkwaliteit. Alle backpacks van Mammut zijn vervaardigd uit hoogwaardige, innovatieve materialen en zijn perfect afgewerkt.

Gebruikt en getest door ‘s werelds beste atleten

Mammut laat zijn rugzakken en rugtassen testen door hun eigen atleten. Dit zijn berggidsen, Mountain Leaders en professionele klimmers, mountainbikers, trailrunners, skiërs en wandelaars. Hun feedback wordt gebruikt om de rugzakken helemaal perfect te maken.

Lid van de Fair Wear Foundation

Mammut is net zoals veel andere rugzak producenten lid van de zogenaamde Fair Wear Foundation. Dit is een stichting die zich inzet voor eerlijk geproduceerde kleding. Bedrijven die hier bij zijn aangesloten dienen zich daarom aan strenge regels te houden. Denk hierbij aan eisen zoals eerlijke behandeling van werknemers, een eerlijk uurloon en goede werkomstandigheden.