Trailrunningrugzak

Trailrunnen betekent ultieme vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt. Ook voor deze sport is een rugzak erg praktisch.Trailrunnen kan namelijk erg intensief zijn. Daarom moet je genoeg eten en drinken meenemen. Daarnaast is een ultra lichte regenjas voor de eventuele plensbui is soms ook geen overbodige luxe. Met een trailrun rugzak kun je al deze zaken gemakkelijk meenemen.

Trailrunning en hardlooprugzak: comfortabel en licht

Waarom zijn er speciale rugzakken voor hardlopen of trailrunning? Als je aan het rennen ben is het natuurlijk niet prettig als je rugzak heen en weer schudt. Deze speciaal voor trailrunning ontworpen rugzakken lossen dit op met een ergonomische vorm waardoor de rugzak dicht tegen je rug aanzit. Ook zijn de rugzakjes erg licht en compact. Dit zorgt er allemaal voor dat je zo comfortabel mogelijk aan het lopen bent.

beste rugzak trailrunnen hardlopen

Snel bij je eten en drinken

De schouderbanden van een trailrun rugzak zijn zo ontworpen dat de rugzak strak tegen je rug aanzit. Bovendien hebben ze diverse opbergvakjes. De extra opbergvakken zijn bedoeld voor eten en drinken. Hierin berg je gemakkelijk een mueslireep of energy gel op. De speciale houders voor drinkflessen zijn geschikt voor bidons tot een halve liter.

Stokken bij skyrunning

Niet elke trailrunner rent met stokken maar de laatste jaren worden ze wel steeds populairder. De stokken ontlasten de benen en zorgen ervoor dat de gewrichten minder worden belast. Op sommige stukken heb je deze stokken niet nodig, dan wil je deze stokken kunnen opbergen. Er zijn daarom ook trailrun rugzakken met bevestigingslussen voor deze stokken.

Drinkrugzakken

Veel rugzakken die gemaakt zijn voor hardlopen of trailrunning zijn compatibel met een drinksysteem. Deze rugzakken hebben dan een speciaal vak voor een waterblaas. Deze rugzakken noem je ook wel drinkrugzakken. Als je een korte trailrun maakt heb je naast water meestal verder niks nodig. Hiervoor zijn speciaal de drinkrugzakken gemaakt. Het enige wat je dan draagt is de waterblaas en misschien wat extra eten. Voor langere sessies zijn er ook drinkrugzakken waar naast een waterblaas ook andere spullen, zoals eten en extra kleding, in passen.

De populairste en beste rugzakken voor trailrunning en hardlopen

Ondanks het feit dat dit erg specifieke rugzakken zijn, zijn er erg veel verschillende merken die ze produceren. Elk merk heeft zijn eigen distinctieve vormgeving, stijl en features. Zo heb je Salomon, een merk dat bekend staat om de simpele en sportieve vormgeving en uitmuntende kwaliteit. Het Amerikaanse merk Ultimate Direction is vooral populair vanwege de vele extra features. De hardlooprugzakken van Decathlon zijn populair bij beginners en mensen die liever niet teveel uitgeven. Op het gebied van trailrun rugzakken is er in ieder geval voor ieder wat wils.