Rugzakken van Black Diamond

Het Amerikaanse Black Diamond is niet al te bekend onder veel liefhebbers van buitensport. Dit komt omdat het merk zich voornamelijk focust op alpiene sport. Maar, de rugzakken van dit Amerikaanse merk zijn ook goed te gebruiken voor buitensporten zoals wandelen en fietsen. De rugzakken van dit merk zijn namelijk erg veelzijdig.

Black Diamond zelf werd in 1989 opgericht door de werknemers van de in hetzelfde jaar failliet verklaarde Chouinard Equipment. Het merk sloeg in de Verenigde Staten meteen aan en kwam in 1996 ook naar Europa. Sindsdien is het merk langzaam maar zeker bezig met een opmars. Zowel de klimtechnische spullen als de rugzakken zie je steeds vaker, niet alleen in de natuur maar ook in de stad. 

In het kort

  • Amerikaans merk dat zich focust op alpiene sporten
  • getest en gekeurd door ‘s werelds beste buitensporters
  • rugzakken zijn ook te gebruiken voor werk, school of studie
  • hoogwaardige, innovatie materialen en hoogwaardige afwerking

Black Diamond klim-, ski- en wandelrugzakken

Black Diamond richt zich met name alpiene sporten: sporten zoals skiën, klimmen, wandelen en trailrunnen. Op gebied van klimmen heeft BD voor elke tak van deze sport wel een rugzak, ongeacht of dit nu ijsklimmen, rotsklimmen of alpinisme is. Ook qua skiën heeft dit in Utah gevestigde bedrijf een breed aanbod. Zo zijn er rugzakken voor toerskiën, piste skiën en freeriden. Tot slot nog de rugzakken voor wandelen. Wandelrugzakken van Black Diamond zijn wat comfortabeler en veelzijdiger. Neem bijvoorbeeld de Magnum 20 liter rugzak. Deze backpack is voorzien van een simpel draagsysteem en ziet er goed genoeg uit om ook als school, werk of dagrugzak te gebruiken. Naast de Magnum zijn er nog tal van andere wandelrugzakken, van kleine dagrugzakken tot middelgrote rugzakken voor huttentochten.

Nieuw: urban rugzakken van Black Diamond

Sinds kort verkoopt dit Amerikaanse merk ook zogenaamde urban rugzakken. Dit is in feite de alom geaccepteerde verzamelnaam voor rugzakken geschikt voor werk, school of reizen (als handbagage). Deze rugzakken zijn veelzijdig, functioneel en voorzien van alle extra’s die je zoekt in zo’n tas. Zo zijn de Creek Transit en Street Creek uitgerust met een laptopvak en een extra beveiligd bijvak voor je portemonnee.

Getest door ‘s wereld beste klimmers en skiërs

Omdat dit bedrijf uit Salt Lake City zich voornamelijk richt op alpiene sporten, is het van vitaal belang dat hun producten uitvoerig getest worden. Dankzij hun uitgebreide team aan wereldklasse atleten gebeurt dit gelukkig erg goed. Zo testen ‘s wereld beste klimmers Alex Honnold en Adam Ondra de producten. Ook berggidsen, skileraren en andere atleten maken onderdeel uit van het indrukwekkende team van Black Diamond.

Black Diamond staat voor constante innovatie

Black Diamond is een van de bedrijven die zorgt voor de meeste innovaties op klimgebied. Niet alleen op gebied van klimtechnisch materiaal, maar ook op gebied van rugzakken en backpacks. Zo is het bedrijf constant bezig met het sterker, lichter en meer waterdicht maken van de materialen die worden gebruikt in hun rugzakken. Ook het verbeteren van kleine zaken, zoals ritsen en gespen, is van groot belang voor dit bedrijf. Kortom: wanneer je een rugzak van Black Diamond koopt, weet je dat je een goed doordachte, functionele en moderne rugtas hebt aangeschaft.